Szkolenia

Zobacz

O szkoleniach

Zobacz

Harmonogram szkoleń

Zobacz

Pakiety szkoleń

Formularz kontaktowy

* Pola wymagane

Aktualności

Informacja o zmianie okresu ważności certyfikatów dla firmy Przedsiębiorstwo Wielobranżowe TEKTOR Sp. z o.o

J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o. – Jednostka Certyfikująca informuje, że z dniem 12.04.2023 r.: Certyfikaty JSHP/32/CZ/2024 oraz JSHP/33/CZ/2024 (dla firmy Przedsiębiorstwo Wielobranżowe TEKTOR Sp. z o.o.) zostały cofnięte ze skutkiem natychmiastowym na prośbę klienta.

Sprawdź

Konferencja The Truth in Packaging: LET’S TALK ABOUT FACTS

Laboratorium J.S. Hamilton serdecznie zaprasza na międzynarodową* konferencję pt.: The Truth in Packaging: LET’S TALK ABOUT FACTS, która odbędzie się 17 października 2024 roku w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel w Ożarowie Mazowieckim (nieopodal Warszawy).   Z uwagi na coroczne zainteresowanie Panelami Dyskusyjnymi, a tym samym wychodząc naprzeciw Waszym oczekiwaniom, zapraszamy na wydarzenie branżowe …

Sprawdź

Zmiany w 8 wersji IFS Food

Od 1 stycznia 2024 roku obowiązuje wersja 8 standardu IFS Food. Zmiany w standardzie wynikają z dostosowania do nowego Codex Alimentarius oraz normy ISO 22003-3 (dla produktów, procesów i usług). Najważniejsze zmiany w standardzie dotyczą poniższych aspektów: powrót do słowa „audyt” zamiast „ocena” punktacja: ocena „B” ponownie jest odchyleniem; wymogi KO* mogą być punktowane jako …

Sprawdź

Wesołych Świąt!

Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych spokoju, wiosennej radości oraz serdecznych spotkań w gronie rodziny i przyjaciół. 

Sprawdź

Czynniki wpływające na jakość mikrobiologiczną jaj i ich przetworów

Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. Ich nieodłącznym symbolem są jaja, które królują na świątecznym stole. Znaleźć je można jako składnik wielu potraw oraz w postaci pisanek zdobiących wielkanocny koszyk, tym samym ich jakość i bezpieczeństwo są niezwykle istotne z punktu widzenia konsumenta.  Stan higieny jest najważniejszym parametrem decydującym o jakości i trwałości jaj oraz …

Sprawdź

Otrzymaliśmy nowe certyfikaty GMP!

Wdrażanie najlepszych praktyk w laboratoriach J.S. Hamilton ma zasadnicze znaczenie dla zapewnienia wiarygodnych wyników, zgodności z przepisami i bezpieczeństwa produktów. Z tym większą przyjemnością informujemy, że nasza firma otrzymała Certyfikaty Dobrej Praktyki Wytwarzania (GMP) wydane przez Głównego Inspektora Farmaceutycznego. Przyznane certyfikaty są potwierdzeniem profesjonalizmu i najwyższej jakości oraz staranności badań laboratoryjnych przeprowadzanych przez J.S. Hamilton …

Sprawdź

Prawne spojrzenie na dioksyny – odkrywanie zawiłości regulacyjnych

Dioksyny to potoczna nazwa związków, do których zaliczamy polichlorowane dibenzodioksyny (PCDD) i polichlorowane dibenzofurany (PCDF), a także część związków z grupy polichlorowanych bifenyli (PCB), tzw. dioksynopodobne PCB (dl-PCB), wykazujących podobne właściwości chemiczne i biologiczne. Zależnie od tego, które z ośmiu atomów wodoru w cząsteczce dibenzodioksyny lub dibenzofuranu uległy substytucji chlorem, powstają różne izomery związków z …

Sprawdź

Bakterie heterotroficzne w wodzie

Jakość wody to jedno z głównych wyzwań stojących przed społeczeństwami XXI wieku, zagrażające zdrowiu ludzi, ograniczające produkcję żywności i funkcje ekosystemów oraz utrudniające wzrost gospodarczy. Z danych UNESCO wynika, że każdego dnia do wód świata trafiają 2 miliony ton ścieków, jedna na dziewięć osób na świecie korzysta z wody pitnej z niesprawdzonych źródeł, 2,4 miliarda …

Sprawdź

Fosmet – jeden z najbardziej rozpowszechnionych środków ochrony roślin. Zmieniające się regulacje prawne

Pszenica ozima, kukurydza, pszenżyto ozime oraz rzepak ozimy są najbardziej rozpowszechnionymi roślinami polskich upraw. Według danych przedstawionych przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, w 2022 roku uprawa rzepaku stanowiła około 60% krajowej produkcji roślin oleistych, co zapewniło Polsce trzecie miejsce wśród wszystkich upraw tego surowca w Unii Europejskiej. Bazując na danych przedstawionych przez wyżej wymienioną …

Sprawdź