Znakowanie wartością odżywczą na rynku amerykańskim (zmiany w Nutrition Facts Label)

Po okresie przejściowym, od 01.01.2021r. dla wszystkich producentów żywności obowiązują nowe przepisy FDA dotyczące znakowania produktów spożywczych w USA.

 

Informacje obowiązkowe o składnikach wartości odżywczej:

 

  • kalorie
  • tłuszcz, kwasy tłuszczowe nasycone, kwasy tłuszczowe trans, cholesterol
  • sód
  • węglowodany ogółem, błonnik pokarmowy, cukry, cukry dodane
  • białko
  • witamina D, wapń, żelazo, potas

 

 

STARA vs. NOWA etykieta:

 

 

 

 

Laboratorium J.S. Hamilton Poland przeprowadza analizy wartości odżywczej na rynek UE, USA oraz Kanadę.

 

Jesteś zainteresowany?

Skontaktuj się ze swoim opiekunem z Biura Obsługi Klienta lub z Działu Handlowego, aby poznać szczegóły.

 

Chcesz rozpocząć współpracę?

To proste! Prześlij swoje zapytanie przez Formularz Kontaktowy

 

Zapraszamy do współpracy!