Celem akademii jest przekazanie słuchaczom gruntownej i praktycznej wiedzy, niezbędnej przy opracowywaniu, wdrażaniu i doskonaleniu systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności według najnowszych międzynarodowych standardów, takich jak ISO 22000, ISO FSSC, BRC i IFS, a tym samym przygotowanie do wykonywania odpowiedzialnych zadań w poszczególnych obszarach zarządzania jakością.
Słuchacze Akademii mają możliwość zdobycia i doskonalenia wiedzy z zakresu audytowania systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności i w sposób praktyczny poznają zasady realizacji i dokumentowania audytów. Udoskonalą umiejętności interpretowania przepisów prawnych dotyczących opakowań do żywności.
Ponadto Uczestnikom Akademii zostaną przedstawione metody doskonalenia procesów produkcyjnych w przemyśle spożywczym oraz techniki projektowania wyrobów w branży spożywczej z wykorzystaniem nowoczesnych koncepcji projektowania.
Niewątpliwym atutem ukończenia Akademii jest:
- kadra wykładowców posiadająca nie tylko wiedzę merytoryczną ale przede wszystkim praktyczną zdobytą w trakcie prowadzenia audytów wewnętrznych i audytów dostawców lub na stanowiskach pełnomocników lub kierowników Działów Zarzadzania Jakością w zakładach przemysły spożywczego i Laboratorium J.S. Hamilton w Gdyni
- zdobycie umiejętności interpretowania przepisów szerokiego spektrum prawnych dotyczących żywności i opakowań
- udział w warsztatach z oceny wrażliwości sensorycznej i metod sensorycznych
w Pracowni Analiz Sensorycznych w Laboratorium J.S. Hamilton w Gdyni
- możliwość uzyskania dodatkowych certyfikatów, potwierdzających wiedzę i kompetencje oraz praktyczne umiejętności zdobyte podczas nauki w Akademii.
Poza uzyskaniem dyplomu ukończeniem Akademii dodatkowo słuchacz otrzymuje następujące certyfikaty:
- Certyfikat Audytora Wewnętrznego Systemu HACCP wg ISO 22000
- Certyfikat Audytora Wewnętrznego Systemu IFS i BRC
- Certyfikat Audytora Wewnętrznego Systemu Zarządzania Jakością wg ISO 22000 oraz FSSC
- Certyfikat oceny wrażliwości sensorycznej w zakresie rozróżniania smaku, zapachu, barwy i tekstury.
CEL AKADEMII | DLA KOGO? | PROGRAM | REKRUTACJA ZGŁOSZENIA |