Konferencja Arena Jakości: Odkrywamy Tajemnice Bezpiecznej Żywności

Akredytowane Laboratorium Badań Żywności J.S. Hamilton zaprasza na wyjątkową konferencję Arena Jakości: Odkrywamy Tajemnice Bezpiecznej Żywności, która odbędzie się 25 marca 2025 roku w Hotelu Andel’s Vienna House w Łodzi.

To doskonała okazja, aby w gronie ekspertów z branży zgłębić kluczowe zagadnienia dotyczące jakości, bezpieczeństwa oraz zgodności produktów spożywczych z obowiązującymi normami. Podczas konferencji eksperci podzielą się swoją wiedzą, a także odpowiedzą na wszystkie Państwa pytania w czasie interaktywnych paneli dyskusyjnych.

Wydarzenie skierowane jest do:

  • producentów żywności, w szczególności: działów zapewnienia i kontroli jakości, technologii, jak również R&D,
  • dystrybutorów i importerów żywności, w tym sieci handlowych oraz hurtowni,
  • przedstawicieli instytucji regulacyjnych i kontrolnych,
  • specjalistów z branży pragnących poszerzyć wiedzę na temat zapewniania jakości i bezpieczeństwa żywności oraz chcących wymienić doświadczenia z innymi uczestnikami.

 

 

Czy wiesz, jakie zmiany w prawie żywnościowym czekają nas w najbliższym czasie?

Weź udział w konferencji i poznaj kluczowe zagadnienia związane z wciąż zmieniającym się prawodawstwem.

W trakcie prelekcji eksperci JSH przedstawią najnowsze rozwiązania w zakresie badań przechowalniczych i obciążeniowych, które stanowią fundament w ocenie jakości produktów.

To nie wszystko! Szczególną uwagę poświęcimy również zagadnieniu alergenów, pestycydów, zafałszowań i zanieczyszczeń w żywności oraz metodom analizy molekularnej, które stają się niezbędnym narzędziem w zapewnianiu bezpieczeństwa żywności.

AGENDA:
8:30-9:15 Rejestracja
9:30-9:50 Przywitanie uczestników
9:50-10:15 Małgorzata Stachowiak
Dyrektor ds. Badań Mikrobiologicznych
Larum grają! Listeria w opałach!
10:15-10:40 Agnieszka Woźniak
Specjalista ds. Bezpieczeństwa i Jakości Żywności
Hasła marketingowe w znakowaniu żywności
10:40-11:05 Anna Warzecha
Kierownik Pracowni Biologii Molekularnej
Badania molekularne pod kątem analiz żywności z GMO
11:05-11:30 PRZERWA KAWOWA
11:30-11:55 Monika Lewkowicz
Ekspert ds. Bezpieczeństwa i Jakości Produktów Spożywczych
Od laboratorium do półki sklepowej: Praktyczne podejście do procesu ustalania terminu przydatności do spożycia
11:55-12:20 Ewelina Ciunel
Ekspert ds. Analiz Chemicznych
Jak potwierdzić autentyczność produktu spożywczego?
12:20-12:45 Dorota Hojan
Ekspert ds. Analiz Chemicznych
Czego nie widać gołym okiem? Zanieczyszczenia w żywności pod lupą!
12:45-14:00 PRZERWA OBIADOWA
14:00-14:25 Małgorzata Krzepkowska
Ekspert ds. Bezpieczeństwa i Jakości Produktów Spożywczych
Ryzyka w znakowaniu żywności. Co może być zakwestionowane?
14:25-14:50 Dorota Hojan
Ekspert ds. Analiz Chemicznych
Pestycydy w żywności – źródła, ryzyko zdrowotne i regulacje bezpieczeństwa
14:50-15:15 Kinga Oss
Kierownik Pracowni Analiz Sensorycznych
Esencjonalnie o badaniach sensorycznych
15:15-15:40 PRZERWA KAWOWA
15:40-16:05 Małgorzata Krzepkowska
Ekspert ds. Bezpieczeństwa i Jakości Produktów Spożywczych
Planowane zmiany w prawie żywnościowym
16:05-16:30 Aleksandra Gehrmann – Bogdanowicz
Ekspert ds. Analiz
STEC nie tylko w stekach wołowych i kiełkach – parę słów o zabójczym duecie E. coli z wirusem bakteryjnym
16:30-16:40 ZAKOŃCZENIE KONFERENCJI
20:00-02:00 BANKIET WRAZ Z CZĘŚCIĄ TANECZNĄ

Koszt udziału w konferencji wynosi 990 zł netto. Cena obejmuje zarówno uczestnictwo w części merytorycznej i w wieczornym bankiecie.

Zgłoś się teraz i skorzystaj z rabatu! Zarejestruj się na konferencję do 31 stycznia 2025 roku i skorzystaj z wyjątkowego rabatu w wysokości 5%*!

 

To jeszcze nie koniec!

Planujesz uczestnictwo razem z kolegą lub koleżanką z działu? Mamy dla Was wyjątkową ofertę, która pozwoli zaoszczędzić jeszcze więcej:

Zgłoś trzech uczestników z tej samej firmy i otrzymaj 5%* rabatu na trzecie i kolejne zgłoszenie!

*rabaty nie łączą się

Pełna agenda konferencji zostanie opublikowana wkrótce.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w wydarzeniu.
Liczba miejsc jest ograniczona.