Akredytowane Laboratorium Badań Żywności J.S. Hamilton zaprasza na wyjątkową konferencję Arena Jakości: Odkrywamy Tajemnice Bezpiecznej Żywności, która odbędzie się 25 marca 2025 roku w Hotelu Andel’s Vienna House w Łodzi.
To doskonała okazja, aby w gronie ekspertów z branży zgłębić kluczowe zagadnienia dotyczące jakości, bezpieczeństwa oraz zgodności produktów spożywczych z obowiązującymi normami. Podczas konferencji eksperci podzielą się swoją wiedzą, a także odpowiedzą na wszystkie Państwa pytania w czasie interaktywnych paneli dyskusyjnych.
Wydarzenie skierowane jest do:
- producentów żywności, w szczególności: działów zapewnienia i kontroli jakości, technologii, jak również R&D,
- dystrybutorów i importerów żywności, w tym sieci handlowych oraz hurtowni,
- przedstawicieli instytucji regulacyjnych i kontrolnych,
- specjalistów z branży pragnących poszerzyć wiedzę na temat zapewniania jakości i bezpieczeństwa żywności oraz chcących wymienić doświadczenia z innymi uczestnikami.
Czy wiesz, jakie zmiany w prawie żywnościowym czekają nas w najbliższym czasie?
Weź udział w konferencji i poznaj kluczowe zagadnienia związane z wciąż zmieniającym się prawodawstwem.
W trakcie prelekcji eksperci JSH przedstawią najnowsze rozwiązania w zakresie badań przechowalniczych i obciążeniowych, które stanowią fundament w ocenie jakości produktów.
To nie wszystko! Szczególną uwagę poświęcimy również zagadnieniu alergenów, pestycydów, zafałszowań i zanieczyszczeń w żywności oraz metodom analizy molekularnej, które stają się niezbędnym narzędziem w zapewnianiu bezpieczeństwa żywności.
AGENDA: | ||
8:30-9:15 | Rejestracja | |
9:30-9:50 | Przywitanie uczestników | |
9:50-10:15 | Małgorzata Stachowiak Dyrektor ds. Badań Mikrobiologicznych |
Larum grają! Listeria w opałach! |
10:15-10:40 | Agnieszka Woźniak Specjalista ds. Bezpieczeństwa i Jakości Żywności |
Hasła marketingowe w znakowaniu żywności |
10:40-11:05 | Anna Warzecha Kierownik Pracowni Biologii Molekularnej |
Badania molekularne pod kątem analiz żywności z GMO |
11:05-11:30 | PRZERWA KAWOWA | |
11:30-11:55 | Monika Lewkowicz Ekspert ds. Bezpieczeństwa i Jakości Produktów Spożywczych |
Od laboratorium do półki sklepowej: Praktyczne podejście do procesu ustalania terminu przydatności do spożycia |
11:55-12:20 | Ewelina Ciunel Ekspert ds. Analiz Chemicznych |
Jak potwierdzić autentyczność produktu spożywczego? |
12:20-12:45 | Dorota Hojan Ekspert ds. Analiz Chemicznych |
Czego nie widać gołym okiem? Zanieczyszczenia w żywności pod lupą! |
12:45-14:00 | PRZERWA OBIADOWA | |
14:00-14:25 | Małgorzata Krzepkowska Ekspert ds. Bezpieczeństwa i Jakości Produktów Spożywczych |
Ryzyka w znakowaniu żywności. Co może być zakwestionowane? |
14:25-14:50 | Dorota Hojan Ekspert ds. Analiz Chemicznych |
Pestycydy w żywności – źródła, ryzyko zdrowotne i regulacje bezpieczeństwa |
14:50-15:15 | Kinga Oss Kierownik Pracowni Analiz Sensorycznych |
Esencjonalnie o badaniach sensorycznych |
15:15-15:40 | PRZERWA KAWOWA | |
15:40-16:05 | Małgorzata Krzepkowska Ekspert ds. Bezpieczeństwa i Jakości Produktów Spożywczych |
Planowane zmiany w prawie żywnościowym |
16:05-16:30 | Aleksandra Gehrmann – Bogdanowicz Ekspert ds. Analiz |
STEC nie tylko w stekach wołowych i kiełkach – parę słów o zabójczym duecie E. coli z wirusem bakteryjnym |
16:30-16:40 | ZAKOŃCZENIE KONFERENCJI | |
20:00-02:00 | BANKIET WRAZ Z CZĘŚCIĄ TANECZNĄ |
Koszt udziału w konferencji wynosi 990 zł netto. Cena obejmuje zarówno uczestnictwo w części merytorycznej i w wieczornym bankiecie.
Zgłoś się teraz i skorzystaj z rabatu! Zarejestruj się na konferencję do 31 stycznia 2025 roku i skorzystaj z wyjątkowego rabatu w wysokości 5%*!
To jeszcze nie koniec!
Planujesz uczestnictwo razem z kolegą lub koleżanką z działu? Mamy dla Was wyjątkową ofertę, która pozwoli zaoszczędzić jeszcze więcej:
Zgłoś trzech uczestników z tej samej firmy i otrzymaj 5%* rabatu na trzecie i kolejne zgłoszenie!
*rabaty nie łączą się
Pełna agenda konferencji zostanie opublikowana wkrótce.
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w wydarzeniu.
Liczba miejsc jest ograniczona.