W dniach 14-15 września 2023 roku w Hotelu Sheraton w Sopocie, odbył się IX Kongres Rybny. Wydarzenie gościło 255 delegatów reprezentujących przetwórstwo rybne, dostawców technologii, jak również przedstawicieli akwakultury.
Podczas całego wydarzenia zaprezentowano bardzo ciekawe prelekcje z zakresu sytuacji gospodarczej przetwórstwa rybnego, sytuacji rynkowej, rynków surowcowych dotyczących ryb bałtyckich, karpia, pstrąga i suma afrykańskiego oraz innowacyjnych technologii.
W tym roku laboratorium J.S. Hamilton nie tylko brało czynny udział w wydarzeniu, ale również pełniło funkcję srebrnego sponsora Kongresu. Pierwszego dnia, Małgorzata Stachowiak, Dyrektor ds. Badań Mikrobiologicznych, zaprezentowała temat: „Challenge test pod lupą producenta, audytora i analityka w laboratorium”, który spotkał się z dużym uznaniem wśród delegatów.
Nasi Eksperci, obecni podczas Kongresu, wymienili się ogromem doświadczeń dotyczących rynku rybnego, jak również była to szansa na nawiązanie nowych kontaktów biznesowych.
Jako akredytowane laboratorium badawcze, w J.S. Hamilton prowadzimy szereg badań związanych z bezpieczeństwem żywności. Nasi eksperci z pewnością przygotują zakres badań dostosowany do Państwa potrzeb.
W przypadku pytań lub wątpliwości Eksperci J.S. Hamilton pozostają do Państwa dyspozycji.