Szkolenia

Zobacz

O szkoleniach

Zobacz

Harmonogram szkoleń

Zobacz

Pakiety szkoleń

Formularz kontaktowy

* Pola wymagane

Aktualności

Badania wartości odżywczej i etykietowanie produktów spożywczych: dwa bezpłatne webinaria

Wymagania dotyczące informacji o wartości odżywczej i jej prezentacji na etykiecie stanowią istotny element zapewnienia jakości i zgodności produktów spożywczych z przepisami prawa. Rzetelna analiza chemiczna oraz prawidłowe oznakowanie stanowią dwa etapy jednego procesu: od wiarygodnych wyników laboratoryjnych po ich właściwe przedstawienie konsumentowi. W listopadzie organizujemy dwa bezpłatne webinaria, które omawiają oba te zagadnienia. Pamiętaj, …

Sprawdź

Zaplanuj Harmonogram Szkoleń na 2026 rok z J.S. Hamilton Poland

Nowy rok to czas strategicznego planowania — zarówno celów biznesowych, jak i rozwoju kompetencji pracowników. W J.S. Hamilton Poland od lat wspieramy firmy w budowaniu trwałej przewagi konkurencyjnej poprzez szkolenia oparte na praktyce, doświadczeniu i aktualnych wymaganiach rynkowych. Dlatego już dziś zachęcam do wspólnego opracowania Harmonogramu Szkoleń na 2026 rok z naszym zespołem ekspertów. Dzięki …

Sprawdź

Komunikat Zarządu J.S. Hamilton Poland w sprawie aktualnej pracy laboratorium w Gdyni

Sprawdź

Badanie wody pod kątem Legionelli

Legionella to bakteria naturalnie występująca w wodzie, ale staje się niebezpieczna, gdy namnaża się w systemach wodnych (np. ciepłej wodzie użytkowej, klimatyzacji, fontannach). Regularne badania pozwalają wykryć jej obecność zanim doprowadzi do zakażeń. Dlaczego badanie wody pod kątem Legionelli jest ważne? Zapobieganie chorobie legionistów – Bakterie z rodzaju Legionella sp. wywołują chorobę zwaną Legionellozą, przebiegającą …

Sprawdź

Znakowanie wartością odżywczą w świetle rozporządzenia (UE) nr 1169/2011

Obowiązek deklaracji wartości odżywczej na etykietach żywności Przekazywanie informacji o wartości odżywczej na etykiecie, zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, stanowi obowiązek dla większości środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży konsumentowi finalnemu. Celem ustalonych rozporządzeniem przepisów,  jest zapewnienie jednolitych zasad prezentacji danych żywieniowych w całej Unii Europejskiej oraz udostępnienie konsumentom informacji …

Sprawdź

Colifagi somatyczne – nowy wskaźnik oceny mikrobiologicznej jakości wody

Colifagi somatyczne są wirusami bakteryjnym, które w porównaniu ze wskaźnikami bakteryjnymi, wykazują większą odporność na dezynfekcję i utrzymywanie się w znacznych odległościach od źródła zanieczyszczenia. Wzmocnienie kontroli i bezpieczeństwa wody do picia zostało zarekomendowane przez ekspertów WHO i wprowadzone w nowej dyrektywie wodnej (UE) 2020/2184.  Czy masz pewność, że woda którą pijesz jest wolna od …

Sprawdź

Badanie wody pod kątem obecności PFAS

Wykonujemy badania wody pod kątem obecności PFAS (substancji per- i polifluoroalkilowe). Jesteśmy Akredytowanym Laboratorium z bogatym zapleczem technicznym, przeprowadzone przez nas badanie są zatwierdzone przez Główny Inspektorat Sanitarny. Co to są PFAS? PFAS (substancje per- i polifluoroalkilowe) to grupa syntetycznych związków chemicznych, których nie można łatwo rozłożyć w środowisku ani w ludzkim organizmie, dlatego nazywane …

Sprawdź

Nowa norma PN-EN IEC 62368-1 w zakresie akredytacji PCA AC 149

Z przyjemnością informujemy, że Jednostka Certyfikująca J.S. Hamilton Poland rozszerzyła zakres swojej akredytacji PCA (nr AC 149) o nową normę PN-EN IEC 62368-1, dotyczącą bezpieczeństwa urządzeń audio/wideo (AV), informatycznych (IT) oraz telekomunikacyjnych (ICT).  Norma PN-EN IEC 62368-1 łączy wcześniejsze standardy EN 60950-1 i EN 60065, wprowadzając spójne i nowoczesne podejście do oceny bezpieczeństwa sprzętu elektronicznego. …

Sprawdź

Rynek produktów wysokobiałkowych — trend i dostępność

Rynek żywności funkcjonalnej rozwija się w zawrotnym tempie, a produkty wysokobiałkowe stały się jednym z najgorętszych trendów żywieniowych ostatnich lat. Na półkach sklepowych można dziś znaleźć niemal wszystko w wersji „proteinowej” – od batonów, przez jogurty, po płatki śniadaniowe oraz napoje białkowe. Konsumenci coraz częściej sięgają po produkty z dopiskiem „high protein” , bo kojarzą …

Sprawdź