II Edycja Konferencji „Arena Jakości: Odkrywamy Tajemnice Bezpiecznej Żywności”

 

J.S. Hamilton Poland ma przyjemność zaprosić Państwa na drugą edycję konferencji Arena Jakości: Odkrywamy Tajemnice Bezpiecznej Żywności, która odbędzie się w dniach 19-20 marca 2026 roku w Cukrowni Żnin.

Wydarzenie to jest idealną okazją, aby w gronie ekspertów porozmawiać o przyszłości branży spożywczej, a także zgłębić kluczowe zagadnienia dotyczące jakości, bezpieczeństwa oraz zgodności produktów z obowiązującymi normami. Podczas konferencji eksperci J.S. Hamilton podzielą się swoją wiedzą i odpowiedzą na Państwa pytania w czasie interaktywnych paneli dyskusyjnych.

Dla kogo skierowana jest konferencja Arena Jakości?

  • specjalistów z branży pragnących poszerzyć wiedzę na temat zapewniania jakości i bezpieczeństwa żywności oraz chcących wymienić doświadczenia z innymi uczestnikami,
  • dystrybutorów i importerów żywności, w tym sieci handlowych oraz hurtowni,
  • przedstawicieli instytucji regulacyjnych i kontrolnych,
  • producentów żywności, w szczególności: działów zapewnienia i kontroli jakości, technologii, jak również R&D.

Co zyskasz uczestnicząc w naszym wydarzeniu? 

  • Zapoznasz się z kluczowymi zagadnieniami związanymi z wciąż zmieniającym się prawodawstwem.
  • Poznasz jak wygląda proces badania żywności – od pobranej próbki do gotowego raportu.
  • Spotkasz czołowych ekspertów z branży badań żywności.
  • Wymienisz się doświadczeniami z innymi uczestnikami konferencji.

Dołącz do konferencji, która łączy specjalistów i liderów jakości. Zapisz się już dzisiaj! -> FORMULARZ ZAPISU

AGENDA:
DZIEŃ 1
9:00-9:45 Rejestracja
10:00-10:20 Przywitanie uczestników
10:20-10:50 Hanna Wachowska
Dyrektor ds. Wsparcia, Badań i Rozwoju
Tabele wartości odżywczej – w poszukiwaniu różnic i podobieństw pomiędzy etykietami na rynki UE i poza UE. 
10:50-11:20 Agnieszka Woźniak
Specjalista ds. Bezpieczeństwa i Jakości Żywności
Etykiety produktów z tzw. „czystą etykietą” (Clean label) – dobre i złe praktyki, analiza błędów 
11:20-11:50 Małgorzata Krzepkowska
Ekspert ds. Bezpieczeństwa i Jakości Produktów Spożywczych
Food Fraud vs. Food Defenceukryte zagrożenia w łańcuchu dostaw żywności 
11:50-12:15 PRZERWA KAWOWA
12:15-12:45 Sylwia Sieńkowska
Ekspert ds. Szkoleń Sensorycznych
Jakość sensoryczna zaczyna się od zmysłów
12:45-13:15 Magdalena Biszto
Kierownik ds. Rozwoju Badań Marketingowych
Tworząc prototyp, nie zapominaj o konsumencie — jego decyzje definiują jakość Twojego produktu.
13:15-14:30 PRZERWA OBIADOWA
14:30-15:00 Zbigniew Oczadły
Audytor Wiodących Systemów Bezpieczeństwa Żywności
Dowód z audytu – czyli czego dokładnie szukają audytorzy
15:00-15:30 Adam Fotek
Ekspert ds. Badań
Migracja w praktyce: projektowanie badań, dobór symulantów i interpretacja wyników po zmianach do (UE) 10/2011 
15:30-15:55 PRZERWA KAWOWA
15:55-16:25 Aleksandra Gehrmann-Bogdanowicz
Ekspert ds. Analiz
Super-Salmonella vs producenci żywności – wyścig zbrojeń w erze antybiotykoodporności 
16:25-16:55 GOŚĆ SPECJALNY
16:30-16:40 ZAKOŃCZENIE CZĘŚCI MERYTORYCZNEJ PIERWSZEGO DNIA KONFERENCJI
20:00-02:00 BANKIET WRAZ Z CZĘŚCIĄ TANECZNĄ
DZIEŃ 2
9:30-9:50 PORANNA KAWA
10:00-10:10 Przywitanie uczestników
10:10-11:10 Małgorzata Stachowiak
Dyrektor ds. Badań Mikrobiologicznych
Warsztat: Poszukiwany, poszukiwana. Tropem kryjówek bakteryjnych w zakładach 
11:10-11:35 PRZERWA KAWOWA
11:35-12:05 Dorota Hojan
Ekspert ds. Analiz Chemicznych
Od pola do laboratorium: Jak pobranie próbki wpływa na wynik analizy pozostałości pestycydów? 
12:05-12:35 Karol Jabłoński
Kierownik Pracowni Analiz Dioksyn
Dlaczego analiza dioksyn to nie bułka z masłem? 
12:35-13:05 Małgorzata Krzepkowska
Ekspert ds. Bezpieczeństwa i Jakości Produktów Spożywczych
Zanieczyszczenia krzyżowe – największe zagrożenie dla alergików? 
13:05-13:15  ZAKOŃCZENIE KONFERENCJI 

 

Koszt udziału w dwudniowej konferencji wynosi 1290 zł netto. Cena obejmuje zarówno uczestnictwo w części merytorycznej i w wieczornym bankiecie

Zaproś kolegę lub koleżankę z firmy i zyskajcie dodatkowy rabat!

Z myślą o firmach, które chcą kompleksowo podejść do tematu jakości, w tym roku również oferujemy pakiet firmowy, który ułatwi udział większej liczbie osób z jednej organizacji: 

  • Zgłoś dwóch uczestników – druga osoba otrzyma 50% zniżki.
  • Zgłoś trzech uczestników – trzecia osoba będzie uczestniczyć bezpłatnie!

Liczba zgłoszeń w pakiecie firmowym jest ograniczona – nie przegap okazji!

 

 

 

Przygotowaliśmy również dla Państwa atrakcyjną ofertę noclegu w Cukrowni Żnin! 

W celu rezerwacji noclegu, należy wysłać wiadomość na adres e-mail: recepcja@cukrowniaznin.pl lub skontaktować się telefonicznie pod numerami telefonu: +48 525 065 750 lub +48 504 086 545. Aby uzyskać cenę promocyjną przy rezerwacji, należy podać hasło: „J.S. Hamilton”.

Rodzaj pokoju Wyżywienie Cena (netto) Cena (8% VAT)
Pokój dwuosobowy
do pojedynczego
wykorzystania
Cena ze śniadaniem (godziny serwowania:

  • poniedziałek – piątek: 07:00-10:30,
  • sobota – niedziela: 07:30-11:00)
410 zł 442,80 zł
Pokój dwuosobowy Cena ze śniadaniem (godziny serwowania:

  • poniedziałek – piątek: 07:00-10:30,
  • sobota – niedziela: 07:30-11:00)
460 zł 496,80 zł

Rezerwacje dla podanych w powyższej tabeli cen przyjmowane będą do 31.01.2026 r. Po tej dacie uczestnicy konferencji nadal będą mogli dokonywać rezerwacji, ale według dostępności pokoi. Aby uzyskać cenę promocyjną zawartą w tabeli powyżej, należy przy rezerwacji podać hasło: „J.S. Hamilton”.