Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 9 sierpnia 2019r. ustala program pilotażowy pod nazwą
„Standard szpitalnego żywienia kobiet w ciąży i w okresie poporodowym – Dieta Mamy”.
Celem głównym pilotażu jest:
1) wdrożenie modelu żywienia zapewnianego kobietom w ciąży i w okresie poporodowym hospitalizowanym w oddziałach szpitalnych
2) propagowanie zasad zdrowego odżywiania wśród pacjentek po zakończeniu hospitalizacji w oddziałach szpitalnych.
Jednym z obowiązków realizatora wskazanego programu jest dokonywanie okresowej weryfikacji posiłków, o której mowa w § 6 ust. 2 pkt 2 i ust. 3 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 9 sierpnia 2019 roku w sprawie programu pilotażowego „Standard szpitalnego żywienia kobiet w ciąży i w okresie poporodowym – Dieta Mamy” (Dz.U. 2019, poz. 1537), czyli analiza:
- składu potraw,
- wartości odżywczych,
- gramatury
- braku obecności bakterii pleśni i drożdży,
- braku obecności zanieczyszczeń,
Jako niezależnie laboratorium akredytowane możemy przeprowadzić dla Państwa weryfikację posiłków pod kątem mikrobiologiczny i fizykochemicznym. Zakres wykonywanych badań jest wystarczający dla potwierdzenia i weryfikacji właściwości żywności określonych w rozporządzeniu.
Jesteś zainteresowany?
Skontaktuj się ze swoim opiekunem z Biura Obsługi Klienta lub z Działu Handlowego.
Nie współpracowałeś jeszcze z nami?
To proste! Prześlij swoje zapytanie przez Formularz Kontaktowy
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY!