
J.S. Hamilton Poland ma przyjemność zaprosić Państwa na drugą edycję konferencji Arena Jakości: Odkrywamy Tajemnice Bezpiecznej Żywności, która odbędzie się w dniach 19-20 marca 2026 roku w Cukrowni Żnin.
Wydarzenie to jest idealną okazją, aby w gronie ekspertów porozmawiać o przyszłości branży spożywczej, a także zgłębić kluczowe zagadnienia dotyczące jakości, bezpieczeństwa oraz zgodności produktów z obowiązującymi normami. Podczas konferencji eksperci J.S. Hamilton podzielą się swoją wiedzą i odpowiedzą na Państwa pytania w czasie interaktywnych paneli dyskusyjnych.
Dla kogo skierowana jest konferencja Arena Jakości?
- specjalistów z branży pragnących poszerzyć wiedzę na temat zapewniania jakości i bezpieczeństwa żywności oraz chcących wymienić doświadczenia z innymi uczestnikami,
- dystrybutorów i importerów żywności, w tym sieci handlowych oraz hurtowni,
- przedstawicieli instytucji regulacyjnych i kontrolnych,
- producentów żywności, w szczególności: działów zapewnienia i kontroli jakości, technologii, jak również R&D.
Co zyskasz uczestnicząc w naszym wydarzeniu?
- Zapoznasz się z kluczowymi zagadnieniami związanymi z wciąż zmieniającym się prawodawstwem.
- Poznasz jak wygląda proces badania żywności – od pobranej próbki do gotowego raportu.
- Spotkasz czołowych ekspertów z branży badań żywności.
- Wymienisz się doświadczeniami z innymi uczestnikami konferencji.
Dołącz do konferencji, która łączy specjalistów i liderów jakości. Zapisz się już dzisiaj! -> FORMULARZ ZAPISU
| AGENDA: | ||
| DZIEŃ 1 | ||
| 9:00-9:45 | Rejestracja | |
| 10:00-10:20 | Przywitanie uczestników | |
| 10:20-10:50 | Hanna Wachowska Dyrektor ds. Wsparcia, Badań i Rozwoju |
Tabele wartości odżywczej – w poszukiwaniu różnic i podobieństw pomiędzy etykietami na rynki UE i poza UE. |
| 10:50-11:20 | Agnieszka Woźniak Specjalista ds. Bezpieczeństwa i Jakości Żywności |
Etykiety produktów z tzw. „czystą etykietą” (Clean label) – dobre i złe praktyki, analiza błędów |
| 11:20-11:50 | Małgorzata Krzepkowska Ekspert ds. Bezpieczeństwa i Jakości Produktów Spożywczych |
Food Fraud vs. Food Defence – ukryte zagrożenia w łańcuchu dostaw żywności |
| 11:50-12:15 | PRZERWA KAWOWA | |
| 12:15-12:45 | Sylwia Sieńkowska Ekspert ds. Szkoleń Sensorycznych |
Jakość sensoryczna zaczyna się od zmysłów |
| 12:45-13:15 | Magdalena Biszto Kierownik ds. Rozwoju Badań Marketingowych |
Tworząc prototyp, nie zapominaj o konsumencie — jego decyzje definiują jakość Twojego produktu. |
| 13:15-14:30 | PRZERWA OBIADOWA | |
| 14:30-15:00 | Zbigniew Oczadły Audytor Wiodących Systemów Bezpieczeństwa Żywności |
Dowód z audytu – czyli czego dokładnie szukają audytorzy |
| 15:00-15:30 | Adam Fotek Ekspert ds. Badań |
Migracja w praktyce: projektowanie badań, dobór symulantów i interpretacja wyników po zmianach do (UE) 10/2011 |
| 15:30-15:55 | PRZERWA KAWOWA | |
| 15:55-16:25 | Aleksandra Gehrmann-Bogdanowicz Ekspert ds. Analiz |
Super-Salmonella vs producenci żywności – wyścig zbrojeń w erze antybiotykoodporności |
| 16:25-16:55 | GOŚĆ SPECJALNY | |
| 16:30-16:40 | ZAKOŃCZENIE CZĘŚCI MERYTORYCZNEJ PIERWSZEGO DNIA KONFERENCJI | |
| 20:00-02:00 | BANKIET WRAZ Z CZĘŚCIĄ TANECZNĄ | |
| DZIEŃ 2 | ||
| 9:30-9:50 | PORANNA KAWA | |
| 10:00-10:10 | Przywitanie uczestników | |
| 10:10-11:10 | Małgorzata Stachowiak Dyrektor ds. Badań Mikrobiologicznych |
Warsztat: Poszukiwany, poszukiwana. Tropem kryjówek bakteryjnych w zakładach |
| 11:10-11:35 | PRZERWA KAWOWA | |
| 11:35-12:05 | Dorota Hojan Ekspert ds. Analiz Chemicznych |
Od pola do laboratorium: Jak pobranie próbki wpływa na wynik analizy pozostałości pestycydów? |
| 12:05-12:35 | Karol Jabłoński Kierownik Pracowni Analiz Dioksyn |
Dlaczego analiza dioksyn to nie bułka z masłem? |
| 12:35-13:05 | Małgorzata Krzepkowska Ekspert ds. Bezpieczeństwa i Jakości Produktów Spożywczych |
Zanieczyszczenia krzyżowe – największe zagrożenie dla alergików? |
| 13:05-13:15 | ZAKOŃCZENIE KONFERENCJI | |
Koszt udziału w dwudniowej konferencji wynosi 1290 zł netto. Cena obejmuje zarówno uczestnictwo w części merytorycznej i w wieczornym bankiecie
Zaproś kolegę lub koleżankę z firmy i zyskajcie dodatkowy rabat!
Z myślą o firmach, które chcą kompleksowo podejść do tematu jakości, w tym roku również oferujemy pakiet firmowy, który ułatwi udział większej liczbie osób z jednej organizacji:
- Zgłoś dwóch uczestników – druga osoba otrzyma 50% zniżki.
- Zgłoś trzech uczestników – trzecia osoba będzie uczestniczyć bezpłatnie!
Liczba zgłoszeń w pakiecie firmowym jest ograniczona – nie przegap okazji!
Przygotowaliśmy również dla Państwa atrakcyjną ofertę noclegu w Cukrowni Żnin!
W celu rezerwacji noclegu, należy wysłać wiadomość na adres e-mail: recepcja@cukrowniaznin.pl lub skontaktować się telefonicznie pod numerami telefonu: +48 525 065 750 lub +48 504 086 545. Aby uzyskać cenę promocyjną przy rezerwacji, należy podać hasło: „J.S. Hamilton”.
| Rodzaj pokoju | Wyżywienie | Cena (netto) | Cena (8% VAT) |
|---|---|---|---|
| Pokój dwuosobowy do pojedynczego wykorzystania |
Cena ze śniadaniem (godziny serwowania:
|
410 zł | 442,80 zł |
| Pokój dwuosobowy | Cena ze śniadaniem (godziny serwowania:
|
460 zł | 496,80 zł |
Rezerwacje dla podanych w powyższej tabeli cen przyjmowane będą do 31.01.2026 r. Po tej dacie uczestnicy konferencji nadal będą mogli dokonywać rezerwacji, ale według dostępności pokoi. Aby uzyskać cenę promocyjną zawartą w tabeli powyżej, należy przy rezerwacji podać hasło: „J.S. Hamilton”.
