O szkoleniach

Zobacz

Obszary szkoleń

Zobacz

Szkolenia zamknięte

Zobacz

Stawka vat zwolniona

Zobacz

Do pobrania

Zobacz

Kontakt

Zobacz

Dofinansowanie

Formularz kontaktowy

* Pola wymagane

Aktualności

Informacja o przywróceniu ważności certyfikatu dla firmy WERO Sp. z o.o.

J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o. – Jednostka Certyfikująca informuje, że z dniem 11.03.2025 r. Ważność certyfikatu JSHP/7/B/2023 (dla firmy WERO Sp. z o.o.) została przywrócona ze skutkiem natychmiastowym.

Sprawdź

Mikrobiologia powietrza – klucz do zachowania czystości w zakładach produkcyjnych

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia powietrza stanowią poważne zagrożenie – wpływają nie tylko na zdrowie pracowników, ale także na mikrobiologiczną czystość produktów oraz utrzymanie wymaganego poziomu higieny w zakładzie produkcyjnym. Środowisko produkcyjne odgrywa kluczową rolę w zachowaniu czystości wytwarzanych produktów. Gotowe wyroby spożywcze wykazują zróżnicowaną podatność na zanieczyszczenia mikrobiologiczne przenoszone z powietrzem. W przypadku produkcji opakowań zaobserwowano zależność …

Sprawdź

Reakcje krzyżowe – co warto wiedzieć?

Alergie to schorzenia immunologiczne, które dotykają coraz większej liczby osób na świecie. Powstają w wyniku nadwrażliwości organizmu na określone substancje, które w normalnych warunkach są nieszkodliwe. W odpowiedzi na kontakt z alergenem organizm uruchamia mechanizmy obronne, prowadzące do pojawienia się objawów alergicznych. Alergeny mogą pochodzić z otoczenia, żywności, a nawet niektórych leków. Czasami reakcje alergiczne …

Sprawdź

Zdrowie na talerzu – czy warzywa i owoce zawsze są bezpieczne?

Wraz z nadejściem wiosny na sklepowych półkach pojawia się coraz więcej warzyw i owoców – prawdziwej skarbnicy witamin, składników mineralnych, kwasów organicznych i węglowodanów. Nie bez powodu Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca spożywanie co najmniej 400 gramów warzyw i owoców każdego dnia, aby wspierać zdrowie i dobre samopoczucie. Jednak nawet te pyszne i wydawałoby się …

Sprawdź

Informacja o cofnięciu certyfikatów dla firmy Silencions Sp. z o.o.

J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o. – Jednostka Certyfikująca informuje, że z dniem 27.01.2025 r.: certyfikat zgodności Nr JSHP/102/CZ/2023 (dla firmy Silencions Sp. z o.o.) został cofnięty ze skutkiem natychmiastowym na prośbę klienta.

Sprawdź

Alergenowy zawrót głowy

Czym są alergeny pokarmowe? W załączniku II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, wskazanych jest 14 produktów i ich pochodnych uznawanych za alergeny pokarmowe. Należą do nich: zboża zawierające gluten, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne (arachidowe), soja, mleko, orzechy …

Sprawdź

Informacja o cofnięciu certyfikatów dla firmy PKiMSA „Carboautomatyka” S.A.

J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o. – Jednostka Certyfikująca informuje, że z dniem 24.01.2025 r.: certyfikat zgodności Nr JSHP/51/CZ/2023 (dla firmy PKiMSA „Carboautomatyka” S.A.) został cofnięty ze skutkiem natychmiastowym na prośbę klienta. certyfikat zgodności JSHP/52/CZ/2023 wydanie 1 (dla firmy PKiMSA „Carboautomatyka” S.A.) został cofnięty ze skutkiem natychmiastowym na prośbę klienta. certyfikat zgodności JSHP/53/CZ/2023 (dla firmy …

Sprawdź

Konferencja Arena Jakości: Odkrywamy Tajemnice Bezpiecznej Żywności

  Akredytowane Laboratorium Badań Żywności J.S. Hamilton zaprasza na wyjątkową konferencję Arena Jakości: Odkrywamy Tajemnice Bezpiecznej Żywności, która odbędzie się 25 marca 2025 roku w Hotelu Andel’s Vienna House w Łodzi. To doskonała okazja, aby w gronie ekspertów z branży zgłębić kluczowe zagadnienia dotyczące jakości, bezpieczeństwa oraz zgodności produktów spożywczych z obowiązującymi normami. Podczas konferencji …

Sprawdź

Nowelizacja Dyrektyw Śniadaniowych – zdrowsze i świadome wybory dla konsumentów

Czym są i co regulują „dyrektywy śniadaniowe”? „Dyrektywy śniadaniowe” to zestaw siedmiu aktów prawnych określających wspólne zasady dotyczące składu, nazw handlowych, etykietowania i prezentacji wybranych środków spożywczych. Ich celem jest ochrona interesów konsumentów oraz zapewnienie swobodnego przepływu tych produktów na rynku wewnętrznym UE. Działają w podobny sposób jak normy handlowe określone dla wybranych produktów rolnych …

Sprawdź