Oleje mineralne – nowe możliwości J.S. HAMILTON

W dniu 10.11.2020 na stronie PCA ukazało się kolejne wydanie naszego zakresu akredytacji (AB 079).

 

Jedną z metod, w której rozszerzyliśmy zakres jest zawartość olejów mineralnych (MOSH, MOAH) – analiza wykonywana jest metodą chromatografii gazowej z detekcją płomieniowo-jonizacyjną w połączeniu z wysokosprawną chromatografią cieczową (HPLC-GC-FID).

 

Na mocy Zalecenia Komisji (UE) 2017/84 z dnia 16 stycznia 2017 prowadzony jest w Unii Europejskiej monitoring olejów mineralnych w żywności oraz w materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

 

Obecnie możemy wykonywać analizy MOSH i MOAH metodą akredytowaną w:

 

  • Olejach
  • Tłuszczach i żywność o wysokiej zawartości tłuszczu
  • Żywność o niskiej zawartości tłuszczu

 

 

Jesteś zainteresowany?

Skontaktuj się ze swoim opiekunem z Biura Obsługi Klienta lub z Działu Handlowego.

 

Chcesz rozpocząć współpracę?

To proste! Prześlij swoje zapytanie przez  Formularz Kontaktowy

 

 

Zapraszamy do współpracy