Zapraszamy na bezpłatne webinarium – Zapisz się>>
„Nowe zagrożenie w branży spożywczej – sposób postępowania w związku z zagrożeniem COVID-19”
Termin: 21.04.2020r., godzina: 10.00 – 12.00
Cel:
Przedstawienie najlepszych praktyk związanych z zarządzaniem sytuacją kryzysową w zakładzie spożywczym w aspekcie działań dotyczących zagrożenia COVID-19.
Korzyści:
Usystematyzowanie wiedzy oraz zapoznanie uczestników ze Standardowymi Procedurami Operacyjnymi (SOP) w zakładzie produkcyjnym w aspekcie COVID-19. Uczestnikom przedstawiona zostanie procedura z zakresu postępowania w przypadku podejrzenia, a także wystąpienia zakażenia pracownika.
Program:
1.Wprowadzenie w problematykę:
- COVID-19 – poznajmy wroga,
- koronawirus a zanieczyszczenie żywności,
- elementy systemu zarządzania incydentami.
2.Działania związane z zagrożeniem COVID-19:
- Wymagania względem pracowników,
- Wymagania dla kierowców dowożących i odbierających towar,
- Wymagania względem osób odwiedzających zakład spożywczy,
- Procedury odnośnie utrzymania czystości.
3.Rekomendowane działania:
- Podejścia do sprzątania i środki ochrony indywidualne,j
- Przygotowanie firmy na wypadek zakażenia pracowników koronawirusem SARS-CoV-2.
Podsumowanie, odpowiedzi na pytania
Prelegent :
- Trener J.S.Hamilton Poland Sp. z o.o. w zakresie standardów ISO 9001, BRC v.8. i IFS 6.6.
- Doświadczenie w komórkach związanych z zarządzaniem i zapewnieniem jakości jako Specjalista ds. HACCP.
- Kierownik Działu Jakości oraz Pełnomocnik ds. systemów zarządzania jakością w branży spożywczej.
- Czynny audytor, uczestniczy i prowadzi wdrożenia oraz szkolenia w zakresie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności wg. normy ISO 22000, standardu IFS Food, BRC oraz systemu HACCP.
Liczba miejsc ograniczona – Zapisz się>>
Wymagania techniczne:
Wystarczy dostęp do Internetu (zalecamy przeglądarkę Chrom) i komputer wyposażony w mikrofon i głośniki. Uczestnicy online mogą zadawać pytania, rozmawiać z trenerem i miedzy sobą.
Istnieje możliwość wystawienia zaświadczenia ze szkolenia w cenie 50 zł netto + VAT 23 %