„Wiosenne porządki w branży żywności – Wyroby piekarnicze, cukiernicze i ciastkarskie” – spotkanie z ekspertami J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.

 

Zapraszamy do udziału w bezpłatnym seminarium dedykowanemu branży przetwórstwa spożywczego.

 

Termin: 15.06.2020; godzina: 9.00 – 12.30 Zapisz się>>

 

Program seminarium:

 

9.00 – przywitanie

 

9.10 – 9.50 –  Drobnoustroje na przetaku – produkty cukiernicze i piekarnicze okiem mikrobiologaMałgorzata Stachowiak Dyrektor ds. Badań Mikrobiologicznych J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o. Ukończyła kierunek Biologia na specjalności Mikrobiologia na Uniwersytecie Łódzkim, oraz studia podyplomowe: Zarządzanie Jakością i Bezpieczeństwem Żywności na Akademii Rolniczej w Poznaniu. Długoletni pracownik i ekspert w Laboratorium J.S. Hamilton Poland. Od 2010 r. prowadzi szkolenia i konsultacje z zakresu mikrobiologii żywności.

 

10.00 – 10.40 – Zafałszowania żywności – wymagania prawne i systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności Małgorzata Krzepkowska; Certyfikowany Audytor wewnętrzny systemu HACCP, ISO 22000, IFS Food, audytor trzeciej strony BRC Food; ekspert ds. Bezpieczeństwa i Jakości Produktów Spożywczych J.S. Hamilton Poland Sp. z o. o. Prowadzi szkolenia z zakresu systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności, alergenów oraz z zakresu znakowania środków spożywczych.

 

11.10 – 11.40 – Badania marketingowe i testy konsumenckieKamila Stępowska –  Ekspert ds. Badań Konsumenckich J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.

 

11.50 – 12.30 – Zanieczyszczenia chemiczne – pestycydy i mikotoksyny w żywności i paszachHanna Wachowska Dyrektor ds. Badań i Rozwoju J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o. Od blisko 20 lat zajmuje się rozwojem metod oznaczania szerokiego spektrum parametrów w żywności, paszach, próbkach środowiskowych oraz opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością z wykorzystaniem technik instrumentalnych (GC, HPLC). Zapoczątkowała dynamiczny rozwój technik chromatograficznych w firmie, głównie w analizie żywności i pasz. W późniejszym okresie przejęła nadzór nad dalszymi pracami wdrożeniowymi w całym laboratorium. Z uwagi na posiadane duże doświadczenie w zakresie metod oznaczania parametrów składu, jakości i chemicznych zanieczyszczeń żywności, a także wiedzę w obszarze przepisów prawa krajowego i unijnego jest konsultantem dla podmiotów branży spożywczej.

 

Istnieje możliwość udostępnienia wszystkich prezentowanych materiałów (100 zł netto + 23% VAT), bądź nagrania ze spotkania (150 zł netto + 23% VAT) oraz wystawienia certyfikatu ze szkolenia (50 zł netto + 23% VAT).

 

 

Liczba miejsc ograniczonaZapisz się>>

 

Wystarczy dostęp do Internetu (zalecamy przeglądarkę Chrom) i komputer wyposażony w mikrofon i głośniki. Uczestnicy online mogą zadawać pytania, rozmawiać z trenerem i miedzy sobą.