Zapraszamy do udziału w bezpłatnym seminarium dedykowanemu branży przetwórstwa spożywczego.
Termin: 15.06.2020; godzina: 9.00 – 12.30 Zapisz się>>
Program seminarium:
9.00 – przywitanie
9.10 – 9.50 – Drobnoustroje na przetaku – produkty cukiernicze i piekarnicze okiem mikrobiologa – Małgorzata Stachowiak Dyrektor ds. Badań Mikrobiologicznych J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o. Ukończyła kierunek Biologia na specjalności Mikrobiologia na Uniwersytecie Łódzkim, oraz studia podyplomowe: Zarządzanie Jakością i Bezpieczeństwem Żywności na Akademii Rolniczej w Poznaniu. Długoletni pracownik i ekspert w Laboratorium J.S. Hamilton Poland. Od 2010 r. prowadzi szkolenia i konsultacje z zakresu mikrobiologii żywności.
10.00 – 10.40 – Zafałszowania żywności – wymagania prawne i systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności – Małgorzata Krzepkowska; Certyfikowany Audytor wewnętrzny systemu HACCP, ISO 22000, IFS Food, audytor trzeciej strony BRC Food; ekspert ds. Bezpieczeństwa i Jakości Produktów Spożywczych J.S. Hamilton Poland Sp. z o. o. Prowadzi szkolenia z zakresu systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności, alergenów oraz z zakresu znakowania środków spożywczych.
11.10 – 11.40 – Badania marketingowe i testy konsumenckie – Kamila Stępowska – Ekspert ds. Badań Konsumenckich J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.
11.50 – 12.30 – Zanieczyszczenia chemiczne – pestycydy i mikotoksyny w żywności i paszach – Hanna Wachowska Dyrektor ds. Badań i Rozwoju J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o. Od blisko 20 lat zajmuje się rozwojem metod oznaczania szerokiego spektrum parametrów w żywności, paszach, próbkach środowiskowych oraz opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością z wykorzystaniem technik instrumentalnych (GC, HPLC). Zapoczątkowała dynamiczny rozwój technik chromatograficznych w firmie, głównie w analizie żywności i pasz. W późniejszym okresie przejęła nadzór nad dalszymi pracami wdrożeniowymi w całym laboratorium. Z uwagi na posiadane duże doświadczenie w zakresie metod oznaczania parametrów składu, jakości i chemicznych zanieczyszczeń żywności, a także wiedzę w obszarze przepisów prawa krajowego i unijnego jest konsultantem dla podmiotów branży spożywczej.
Istnieje możliwość udostępnienia wszystkich prezentowanych materiałów (100 zł netto + 23% VAT), bądź nagrania ze spotkania (150 zł netto + 23% VAT) oraz wystawienia certyfikatu ze szkolenia (50 zł netto + 23% VAT).
Liczba miejsc ograniczona – Zapisz się>>
Wystarczy dostęp do Internetu (zalecamy przeglądarkę Chrom) i komputer wyposażony w mikrofon i głośniki. Uczestnicy online mogą zadawać pytania, rozmawiać z trenerem i miedzy sobą.