O szkoleniach

Zobacz

Obszary szkoleń

Zobacz

Szkolenia zamknięte

Zobacz

Stawka vat zwolniona

Zobacz

Do pobrania

Zobacz

Kontakt

Zobacz

Dofinansowanie

Formularz kontaktowy

* Pola wymagane

Aktualności

Napoje energetyzujące – skład, działanie i nowe trendy na rynku

Napoje energetyczne,  potocznie zwane energetykami– to popularne produkty, które zawierają składniki mające na celu zwiększenie poziomu energii, wytrzymałości fizycznej i umysłowej, poprawiają wydolność, pobudzają do działania i zwalczają zmęczenie. Głównymi składnikami napojów energetycznych są kofeina, cukier lub substancje słodzące, tauryna, witaminy z grupy B, guarana czy glukuronolakton i L-karnityna wraz z dodatkami mającymi wspierać funkcje …

Sprawdź

Glifosat w desykacji rzepaku – zmiany prawne

Glifosat, jedna z najczęściej stosowanych substancji aktywnych w herbicydach, od lat budzi wiele kontrowersji. Jest szeroko wykorzystywany w rolnictwie do zwalczania chwastów, zarówno przed siewem jak i w trakcie wzrostu roślin uprawnych. Jego popularność wynika z wysokiej skuteczności oraz szerokiego spektrum działania. Glifosat znajduje zastosowanie głównie w uprawach zbóż, rzepaku, soi i kukurydzy. Ostatnie zmiany …

Sprawdź

Aktualne komunikaty dotyczące stanu klęski żywiołowej

hands close up co-workers writing

Szanowni Państwo, obecna sytuacja na południu Polski jest niezwykle trudna. System Ochrony Zdrowia funkcjonuje w trybie kryzysowym. Tego rodzaju okoliczności stanowią również znaczące wyzwanie w zakresie komunikacji. W trakcie trwania kryzysu pojawia się wiele niezweryfikowanych bądź nieprawdziwych informacji, dlatego też, wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom, poniżej zamieszczamy odnośniki do wiarygodnych źródeł informacji, znajdujących się na stronach rządowych, …

Sprawdź

Informacja o zmianie okresu ważności certyfikatów dla firmy WERO Construction Sp. z o.o.

J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o. – Jednostka Certyfikująca informuje, że z dniem 23.09.2024 r. certyfikat JSHP/7/B/2023 (dla firmy WERO Construction Sp. z o.o.) został zawieszony do dnia 23.03.2025 r.

Sprawdź

Mykotoksyny w zbożach – analiza problemu i regulacje prawne

Mykotoksyny to toksyczne metabolity wtórne produkowane przez niektóre gatunki grzybów pleśniowych, mogących rozwijać się na zbożach podczas ich wzrostu, zbiorów, transportu, przechowywania i przetwarzania. Obecność tych substancji w produktach spożywczych stanowi poważne zagrożenie dla zdrowia zarówno ludzi, jak i zwierząt. Prowadzi to do rozwoju różnych chorób, w tym uszkodzeń nerek, wątroby, osłabienia układu odpornościowego, a …

Sprawdź

Szkolenie z obowiązków wytwórców odpadów w systemie BDO

Zarządzanie odpadami w zgodzie z obowiązującymi przepisami jest kluczowe dla każdej organizacji. Aby zapewnić Państwu pełną zgodność z wymaganiami, serdecznie zapraszamy na specjalistyczne szkolenie online dotyczące systemu BDO. W trakcie sesji omówimy kluczowe aspekty związane z ewidencją odpadów, które są niezbędne do skutecznego zarządzania i raportowania. Program szkolenia: 1. Rodzaje podmiotów które podlegają i nie …

Sprawdź

Ditiokarbaminiany – pestycydy z grupy fungicydów

Środki ochrony roślin nazywane również pestycydami, to substancje lub kompozycje substancji chemicznych stosowanych do zwalczania szkodników, eliminowania niepożądanej roślinności, zwalczania grzybów patogenicznych lub służących do wywierania ukierunkowanego wpływu na szybkość oraz sposób rozwoju roślin. Pestycydy są powszechnie używane od około 1940 roku. Przez ten czas przyczyniły się do rozwoju rolnictwa, pozwalając na uzyskiwanie znacznie wyższych, …

Sprawdź

Cyromazyna w ochronie pieczarek

Cyromazyna (C6H10N6), inaczej N-cyklopropyl-1,3,5-triazyn-2,4,6-triamina, to związek chemiczny składający się z pierścienia triazynowego z trzema grupami aminowymi (-NH2) oraz grupą cyklopropylową (-C3H5) przyłączoną do pierścienia, zaliczany do grupy związków fosforylowych. Jest szeroko stosowanym środkiem owadobójczym stosowanym do ochrony roślin uprawnych przed szkodnikami oraz w hodowli zwierząt w miejscach ich przebywania (jako środek do kontroli populacji much), …

Sprawdź

Szkolenie z analizy sensorycznej wody z uwzględnieniem wymagań normy PN-EN 1622 oraz technik wykonania badań

Woda to podstawa życia – jej jakość ma bezpośredni wpływ na nasze zdrowie i codzienne samopoczucie. Czystość chemiczna to jedno, ale czy wiesz, że SMAK I ZAPACH WODY również odgrywają kluczową rolę w ocenie jej jakości? Dlatego J.S. Hamilton z dumą zaprasza na wyjątkowe szkolenie z analizy sensorycznej wody, które pomoże Ci zgłębić tajniki tego …

Sprawdź